Studenten - kan bara gå fel?

image17

Det börjar närma sig studenttider, om det inte redan är det eller har varit det, på vissa håll. Själv är det snart ett år sedan man själv stod där i rampljuset och mådde bättre än bäst! Det var ändå en fin tid, men nu när man ser andra ta studenten och leva som kungligheter så är det inte långt ifrån att tårarna börjar falla.
Tanken slår en gång på gång: "Kan jag inte göra om detta?". Men det självklara och sorgliga svaret är ju "nej, tyvärr!". Att beskriva hur bra min student var är nog omöjligt, för det kan bara jag känna hur jag upplevde det.

Om man ändå tänker på studenten så är det väldigt uppstramat och allt ska verkligen bli perfekt! Då man tänker på det så kan det egentligen bara gå fel, när allt bara inte får gå fel. Om man får spekulera i det så kan en helt misslyckad student se ut så här:


Man kliver upp alldeles försent, för man har tappat mobilen på gårdagens vilda "för-partajande". När man väl masat sig upp ur sängen och verkligen inser hur lite tid man har på sig tar man på sig den den skrynkliga skjortan/klänningen (som man glömt att stryka).
   Efter det går man in i badrummet och verkligen ser hur bakfull man ser ut. Man fräschar ändå upp sig med en snabb kalldusch, eftersom varmvattnet inte fungerar. När man kommer ut upptäcker man att man glömt tvätta sig på vissa ställen, men tiden springer iväg och man hinner inte åtgärda "felen". Man sätter istället igång med tandborstningen, men det illa är att man spiller Bamse-tandkräm på skjortan. Man försöker så gott det går att få bort det mesta, men allt går inte bort. Man suckar ut och går vidare till håret.

Paniken börjar komma och man tar för mycket olika medel i håret (och ev. sminkar sig för mycket), därför slutar det med en "bad hair-day". Man får trots allt nöja sig till slut och springer för att få med sig alkoholhaltiga drycker till champagne-frukosten.
   När man väl kommer fram, ytterst svettig, hittar man först inte sin klass och när man väl gör det så hör man att hela klassen ska gå till skolan för avslutningen. Dessutom kommer man på att man glömt sin studentmössa hemma. Utanför skolan brister humöret och man slängar sina flaskor i marken, varpå lärare ser det och anser att man är för onykter för att gå in i skolan. Istället får man vara instängd i ett stekhett lärarrum i flera timmar. När man, helt färdig, kommer ut därifrån är det för själva utsläppet. Alla tjuter och är fullständigt galna. Alla rusar ut till sina familjer, själv försöker man hitta familjen, släkt och vänner i folkhavet. Man är helt vilsen och tummlar bara runt, men det går bara inte att hitta de. Tiden går utan att man hittar de och man är tvungen att ge upp och istället får man ställa sig i studentmarschen för att tåga ner mot sta'n. På vägen hejar alla glatt till studenterna som personerna känner. Fast själv känner man inte igen en människa. 

Väl nere på torget försöker man hitta sin färdkost som ska ta en hem. Även här är det omöjligt att hitta rätt. Därför söker man lyckan hos en klasskompis, som egentligen man inte umgås alls med. Men man får ändå åka med i hans/hennes gamla bil. Kön av bilar är lång och det tar lång tid innan man kommer ut. När man väl gör det, hinner man inte längre än 50 meter förrän bilen får motorstopp. Man sitter där i bilen och alla som åker förbi kollar lite snett på en. Till slut kommer man hem och där väntar familjen, som har misslyckats med allt vad som heter mat. Man har även fått telefonsamtal från en mängd olika släktmedlemmar som har haft olika anledningar att inte komma denna dag. De enda från släkten som kommit är gammel-farmor och en hög med okända figurer. Efter att man lugnat ner sig en dryg halvtimma, kommer en väldigt berusad man ner från ovanvåningen. Tydligen ska han vara en kusin. Vid nästa anblick ser man att han dricker rödvin ur studentmössan, som numera inte är den vitaste man sett.

När familjen äntligen fått iordning någon mat, en fryspizza, och man ätit är förhoppningarna stora att man i alla fall ska få en bra kväll. På kvällskvisten går man över till grannen som har massvis med folk där. Man trängs där och det dröjer inte länge förrän man står för nära poolen och råkar bli iknuffad. Blöt och förbannad till tusen vandrar man in mot sta'n med sikte på krogen. När man väl kommer fram till krogen är det först en väldig kö och när man köat i flera timmar kommer man till slut fram till vakten. Vakten kollar på en och med grov stämma säger han "Det är fullt!". Man ger upp och går hem och lägger sig.

Plötsligt vaknar man upp av ett tjutande. Det är alarmet som ringer! "Vilken mardröm!" Studentdagen har kommit.

Till alla framtida studenter: slappna av, njut och tänk inte så mycket efter! Det är denna dagen som är Er!


Fotbollsspelare på dagen, porrstjärna på natten

Det har varit mycket hysch-hysch om att en spelare i Ljungskile SK:s lag är väldigt lik en av skådespelarna i filmen Ridskolan. Redan år 2005, när spelaren kom första gången var det stora spekulationer om detta. Då en lagkamrat till honom det året ryktats fråga honom om det valde han att avböja att svara.

Men nu har IFK Göteborgs blogg, "BaraBen", gått ut med den nygamla nyheten och jag var bara tvungen att hänga med i svängen och släppa nyheten även på min blogg. Deras version kan ni läsa här:
http://ifkgoteborg.blogspot.com/2008/05/allsvensk-spelare-p-dagen-porrstjrna-p.html
 
image15
Hur lik är egentligen Markus den här "skådespelaren"? Döm själva!

Fotbollssemester, roligt misstag och kändis på villovägar

Bloggen är ju inte jätteaktiv, men jag hoppas ni har lite överseende med det. Jag har mycket att göra varje dag och ettt blogginlägg om mitt späckande schema kommer antagligen komma någon gång framöver. Men nu kör jag en liten lista över tre saker som varit lite aktuella nyss.

- Skönt med lite EM
För den fotbollsintresserade och som har koll på Allsvenskan har det varit lite jobbigt de senaste en och en halv månad. Anledningen är att det spelats hela 11 (!) matcher under den tiden, vilket är oerhört mycket! Så nu ska det bli skönt att kunna slappna av i två veckor innan EM börjar. Även de kommer man slappna av mer då man är så engagerad vid LSK:s matcher. Mentalt tror jag nästan det tar lika mycket på oss fanatiska supportrar som för spelarna. Ser fram emot att kunna ta det lite lugnare ett tag!

- Roligt misstag
Igår var jag med som ledare när LSKs juniorer spelade borta mot Torslanda (förlust, 2-1). På väg hem från matchen ser vi många bilar som passerar oss, pekar och vinkar till oss. Vi är lite frågande, men vinkar tillbaka lite glatt och frågar oss "är vi så kända!?". När folk fortsätter i den stilen funderar vi om det hänt något med minibussen och därför stannar vi till strax innan Angeredsbron. Vi går ut och upptäcker till slut att en av våra väskor, på något sätt, fastnat under bussen och hängt med hela vägen. Det värsta är att den klarat sig riktigt bra. Fast det bästa var att det var min tränarkollegas! Han skyllde ifrån sig och menade att någon måste ställt ut den innan vi åkte. Vad som är sant får vi nog aldrig reda på...

- Kändis i Ljungskile
Jag själv hade hoppats att INTE dra upp den här personen på denna bloggen, då jag inte är så mycket för henne, men nu måste jag ändå göra det. För ett tag sedan skicka en kompis denna länken:
http://www.veckorevyn.com/mode/ebbas-blogg/2008/05/12/varmkorv-i-ljungskile/index.xml. Ja, det är Ebba! Det är lite lustigt att hon poserar med korv och bröd i Ljungskile. Själv hade man valt Laxbutiken som sk. kändis, då det ligger mindre än 100 meter därifrån och har godare saker, men vad gör man inte för kliva in på en mack? Jag vet att många tjejer skriver vad de har på sig och så, men det känns lite fånigt, eller? Jag själv vill inte avgöra hur mycket ett klädesplagg kostat och skryta med vilket märke det är. Jag vill vara mer hemlighetsfull, så att jag kan vara relativt ensam att ha de kläderna jag har..
Men "giiirls" (för att använda ett Ebba-uttryck), det är upp till var och en att avgöra vad man vill. Jag säger bara att jag inte hade gjort så. Men lite roligt att hon skriver om sin "roadtrip till Ljungskile" och halva blogginlägget handlar om vad hon har på sig. I och för sig är hon modekrönikör, men ändå.

Utseendet stiger en nivå i sommar!

En viktig sak under många år har varit att hitta ett par solglasögon. Men det har varit oväntat svårt att hitta några som båda är snygga, passar mig och inte kostar skjortan. I fem år har jag därför kört med ett par som jag köpte i Polen (klassresa i nian). Inga hållbara egentligen och riktigt billiga. De har ju sett okej ut, men inte mer. Tidigt i år tog jag mig i kragen och kolla runt och fick inspiration av en av min kusin. Han hade nämligen en snygg design på sina brillor. Jag började därför leta runt lita för att hitta något liknande. Det tog inte speciellt långt tid förrän jag hittade ett par som gick igenom alla krav för en kräsen person som jag. Efter en dags betänketid beslutade jag mig för att köpa de. Det var redan i början av mars, så man fick ju vänta med att använda de.

Men nu när vårsolen och värmen är här så mår man så gott och självförtroendet ökar en meter när man sätter på sig brillorna. Idag sa chefen att jag såg ut som Günter, i brillorna på rasten. Men jag ville inte lyssna på det örat, för det var ju ingen komplimang. Tiihii..

Det bästa med de är att man passar i de oavsett förutsättningar. Funkar bra till keps, fixat hår eller ofixat hår.
Jag kan inte vara annat än nöjd! Hoppas bara på mycket sol i sommar!

image13


Overklighet - en verklighet!

" Lilla jävla Ljungskile straffade oss så hårt.
Lilla jävla Ljungskile gjorde det så bra.
Lilla jävla Ljungskile löste det stort."

Citatet är hämtat från IFK Göteborgs spelaren Pontus Wernblom, som har en blogg på GP:s hemsida,
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=663&a=416860.

För den icke sportintresserade, såsom de som inte är fotbollsälskare, så kan jag tala om att lilla jävla Ljungskile SK slog 2007 års Svenska mästare i fotboll, IFK Göteborg med 2-1 för en dryg vecka sedan. "Vadå?" tänker man "Det är väl inte så stort att vinna en match med uddamålet?". 
Då kan jag tala om för den icke pålästa att det är stort, det är riktigt stort! Innan matchen mot Ljungskile hade man varit obesegrade i 20 raka Allsvenska matcher och dessutom hade man inte släppt in något mål på de tre senaste matcherna. Om man ska vräcka på med ännu mer argument kan man säga att Ljungskile som ort har drygt 3500 invånare och klubben har en ekonomisk omsättning som är Allsvenskan minsta. Men nog om argument. Nu till själva upplevelsen!

Klockan hade tickat fram mot kvart i sex. Alltså mer än en timma till matchstart. Så tidigt hade jag aldrig varit inne på arenan tidigare inför en match. Innan promenaden till Starke Arvid hade vi hällt i oss ett par bägare för att vara i en härlig "harmoni". På plats på arenan var det redan oväntat mycket folk, så vi började direkt med att förbereda dagens TIFO. Jag blev rätt snart klar med mina uppgifter och "vaktade" min plats. 45 minuter innan match kommer två Blåvitt-fans gåendes, den ena hjälper den andra fram då det intagits lite väl mycket alkohol av den andra. Några meter innan de ska passera mig lägger han som mår mest dåligt en ordentlig "pizza" och går sedan förbi mig och någon meter ifrån mig lägger han en till. Det gäller att ladda "lagom", men rutin kommer så småningom!

Matchstart närmar sig och när lagen går in startar det största LSK-TIFO:t någonsin. Jag själv står med en av de jättestora flaggorna och jag får motvilligt erkänna att jag inte var speciellt bra för dagen. När det var klart sätter jag fart upp mot klacken, och det var verkligen inte lätt. Efter mycket kämpande och flörtanden för att komma förbi trycker jag mig in på en okej plats. Jag hinner inte "bosätta" mig speciellt länge förrän LSK överaskande tar ledningen. Alla blir helt galna, inklusive mig själv! Alla gapar och lyckan är total! Ingen tror det är sant... Dessvärre skulle det komma en kvittering också, vilket tystnar LSK-klacken något. I andra halvlek låser LSK bortalagets spel helt och i mitten av halvleken exploderar halva arenan i ett glädjevrål! LSK tar ledningen framför Blåvitt-klacken. Jag faller tre-fyra rader ner det är helt galet bara!

LSK håller ut och vinner matchen och klacken nynnar på "Seven nation army" och spelarna kommer dansandes och sjungandes mot publiken och tackar oss. Vi stannar kvar länge på arenan och sjunger och till slut kommer spelarna ut på arenan igen för nedjoggning och då kommer klacken ner mot staketet, fortfarande sjungande och spelarna tackar oss flera gånger och är hur glada som helst.

Så här i efterhand kan man se tillbaka på en kväll där något riktigt stort hände. En obeskrivlig känsla som bara blir bättre och bättre ju mer man tänker tillbaka på den här kvällen.
Nytt publikrekord (7128 personer), gott vårväder och en vinst mot IFK Göteborg - kan det bli bättre? Knappast!