Let it rain on me, let it rain!


Man hör hur det smattrar på taket. Det är inte som i andra hus. Plåttaket gör det kraftfullt. Smattret är tydligt och ger en oerhört avslappnad stämning. Detta kan man ändå uppleva hela året om nästan, även om det är få gånger man verkligen får tid för det - att lyssna.

Mer sommar blir det däremot om man ligger i hammocken och ser regnet välla ner bara en halv meter fram. Det är en känsla av tidlöshet och känns väldigt skönt. Samtidigt, hur kul är det när det regnar på sommaren? På ett sätt kan det faktiskt vara det. Stressen och pressen att man måste sola och bada när det är fint väder kan kännas jobbig. Man ligger på stranden och blir rödare och rödare, trots att man smörjt in sig. Att istället ligga i hammoken och verkligen inte ha något att göra gör att man blir helt avstressad. I längden blir det också tråkigt. Men jag tror det är kontrasterna som gör det. Gäller inte bara väder, utan mycket annat också. Såklart är det jobbigt med för mycket kontraster jämnt och ständigt, men lite då och då är inte fel. Men tänk mer positivt och avslappnat nästa gång ett sommarregn kommer förbi...

Sedan är det inte fel att jobba lite då det är dåligt väder och samtidigt se fram emot att det fina vädret ska hitta tillbaka!

Totally sunkissed


Vilket väder vi har! Känns helt makalöst.
Lycklig som jag är har jag toppat in en härlig ledighet precis när bästa sommaren på år och dar slår in. Jag tog det som en ren chansning att ta ledigt denna veckan och det visade sig vara en makalös vinst för mig. Dessutom var det inte många dagar jag jobbade förra veckan. Snacka om att det blivit många soltimmar!

Men så är det ju precis så här jag vill ha det. Då mår jag som bäst, då levererar jag som mest och livet är helt enkelt en fest! Speciellt när man bor på Lyckorna. Lyckorna på sommaren är helt magiskt! Bara ett fåtal steg tar en ner till badplatsen Kungsparken, i folkmun kallad "KP". Där nere gäller ett fåtal normer.
Vid tolvsnåret kilar man ner och ligger sedan där, badar och bara njuter tills man fått nog för dagen eller det är dags att äta. Detta gäller de som är lediga från jobb och annat, men man möter alltid någon man kan vara med där om man inte hört med någon innan. För min del blir det mycket bad och bolltrolleri i ring i vattnet. Men även mycket sollapande med passande musik till samt spanande. Inga beskymmer, inga tvång - bara vara fri! Det är så jag blivit uppväxt med och det är så jag vill ha det på sommaren.

Dock har de senaste sommrarna varit besvikelser. De har varit för korta samt regnat bort och de få bra dagarna det varit har man allt som oftast svalt inomhus på jobbet...
Därför passar man på att njuta nu när solen äntligen kysser mig på kinden. De få gånger man verkligen upplevt sommar de sista åren har varit genom att åka utomlands (Alanya och Teneriffa). Men nu är Sveriges väder starkt och håller högre kvalité än utlandet. Nu känner jag knappt igen min kropp längre och det är inte för att jag är undernärd eller överviktig. Även solen har gjort underverk med min kropp och färgsatt den!

Om sommaren är tidig och det inte går att bada eller man är för ljus i hyn kan man ligga på balkongen och fiska sol. Det kan man absolut göra även när man är brun och inte är sugen på att bada. Såklart är ett saftigt alternativ att åka ut på en båttur och verkligen släppa allt!.

Att det är väldigt varmt även på nätterna och man kanske bränner sig på dagarna är något man får stå ut med lite. Njutningen av den riktiga sommaren väger upp det totalt. Man får verkligen passa på, för snart kan det bli sämre väder. Det är en viss stress att man måste ta vara på solen när den är här. Det är ändå något man måste klara då det snackas om att det ska bli sämre väder redan nästa vecka, då jag förövrigt jobbar mycket. Men innan dess bär det av till Smögen för lite chill o. dylikt.