You're so fucking stupid!

"Folk är inte dumma. De är dummare!", utbrast Stickan Andersson på 80-talet.
Jag förstår helt och hållet vad han menar med det nu.

Folk blir bara dummare och dummare. Trots att man påstår att människan blir smartare. I så fall gäller det en liten mängd personer som bara blir färre och färre. Bättre var det förr då gemene man uppfostrades till att vara smarta och tänka innan man talade. Det jag stör mig mest är när det gäller logiskt tänkande och "street-smarthet". Det verkar som om folk bara blir sämre på detta. Man brukar säga att man inte är mer än människa och det är visserligen sant, men någon måtta får det vara!

Jag kan inte påstå att jag är den smartaste heller, det är jag verkligen inte. Men jag har lite vett i alla fall. Jag gillar logiskt tänkande och tänker rätt mycket. Däremot kommer det årskullar under där jag märkt att det saknas mycket av vett och etikett samt hur dumma vissa av de är. Det finns alldeles säkert i min ålder också, men inte i samma utsträckning. Även äldre försöker alltid hävda sig och har svårt att acceptera att någon yngre har rätt i en fråga. Speciellt när de ska ha rätt i en fråga där de inte alls är lika påläst eller kunnig i som andra. Fast äldre brukar klaga rätt mycket och det är väl för att man strävar efter perfektionist, men det är en annan sak.

Take some basic shirt!

Nu är skolorna igång för fullt! Dock utan min närvaro för andra hösten i rad. Fast vem vet, snart kanske jag är tillbaka i skolvärlden? Nog om det. Det börjar närma sig skolfoto, eller ja... de flesta har säkert redan tagit det. Inget att göra åt då! Jag vill bara dela med mig av min erfarenhet när det gäller skolfoton. Vissa tar det inte alls seriöst, men jag har alltid tagit det seriöst. Folk som har kvar skolkatalogen och kan alltid gå tillbaka och kolla. Då vill man ju ge ett så bra intryck som möjligt.

Kanske inte så viktigt när man har slutat skolan, eftersom man då kan skratta åt allthopa. Men när man går på skolan vill man inte att folk ska kolla snett på en bara för att man har är dålig på skolkortet. Speciellt inte om de ska kolla in en i skolkatalogen, då vill man ge ett så bra intryck som möjligt.

Utseende och kläder blir allt viktigare nuförtiden och man vill visa sin bästa sida på skolkorten. Grejen är att om man har något som utmärker sig på sig, exempelvis en t-shirt med ett speciellt tryck, så kommer man förknippas lite med den t-shirten och man blir nästan lite "utpekad" om man använder den t-shirten igen. Kanske låter överdrivet, men vissa kommer ihåg sådant. Därför skulle jag vilja tipsa om att ha till exempel en vit/svart t-shirt. Då blir man inte utpekad om man använder den igen och man visar ingen direkt dålig sida av sig själv. Satsa istället på att vara snygg i ansiktet och välvårdad frisyr. Hållningen är också viktig för att ge ett bra intryck! Jag lärde mig detta, fast alldeles för sent.

Ta inte åt er om ni inte delar min mening! Det väljer ni själva! Kanske inte spelar någon roll om ni redan tagit kort...


Jealousy!

Det har slagit mig hårt och skoningslöst hur resten av Sverige är sjukt avundsjuka på Ljungskile. Jag tänker då främst på fotbollslaget, LSK. 
   När laget tog steget upp i Allsvenskan blev man utdömda att man skulle ta bara ett fåtal poäng och att man var helt värdelösa och så vidare. Media och resten av Sverige hade ingen koll alls på laget och vad de kunde prestera, utan var helt säkra på sin sak; laget åker ut! Jag förstår helt och hållet varför man sågade LSK en del, men det blev lite för mycket. Ljungskile är en liten ort med ett lag med väldigt liten budget, med spelare som hade liten erfarenhet av så här hög nivå.

Men ändå, det måste vara något mer! Avundsjuka tänkte jag och det är nog precis just så det är! De flesta sportjournalister (som rapporterar om fotboll) och andra supportrar har spelat fotboll i unga år, men med brist på engagemang eller att de inte hållt för en högre nivå har gjort att de fått välja att stå vid sidan av när det varit matcher från de högre serierna. När de var yngre drömde de att få vara på plan istället. Därför känner man en avundsjuka när ett litet lag med dåliga förutsättningar lyckas. När laget sedan vinner mot de stora lagen skyller man på att är spelförstörare och kan inte erkänna LSK som ett segrande lag.
Nu på höstsäsongen har man insett att man inte kan klaga mera, utan det är bara att ta LSK till sina hjärtan. Även om det är ruskigt svårt för många...

Fast det finns en grupp människor som är mer avundsjuka och dessa kallas Uddevallabor! Jag inkluderar dock inte alla, men en hel del. När det gäller avundsjukan till LSK är det beroende på bland annat rivaliteten mellan Oddevold och LSK, där många inte kan ta till sig att Oddevold numera är lillebror. De kan inte alls ta till sig LSK:s framgång!
   Vissa av dem finns till och med hos kommunen. Om ni läst noga så vill kommunen sponsra LSK med 10 miljoner på 10 år, förutsatt att "Uddevalla" ingår i klubbnamnet. Helt sjukt! Tänk dig själv att byta namn bara för att få pengar. Typ "Mustaffa 'Uddevalla' Muhammed"! De ska vara glada att det finns ett lag i kommunen som har nått en sådan framgång! Mjällby AIF - mittenlag i Superettan under många år, får enligt rykten 800 tusen/år av sin kommun utan att byta namn. De tycker att det är roligt för att ha en sådan klubb i kommunen. Det borde Oddevold kommun också ta till sig!

När man sedan går och ser Uddevallas avundsjuka när det gäller orten Ljungskile.... Ja, vad ska man säga. När vi var egen kommun hade vi sparat pengar till ett badhus i Ljungskile. Vad händer? Jo, Uddevalla kommun rycker åt sig Ljungskile och tar alla pengar till badhuset. De bygger också ett badhus - i UDDEVALLA! Som alla vet är Ljungskile ett fint ställe, speciellt på sommaren. Men det är naturen som gör Ljungskile fint och jag kan inte direkt klaga då jag bor på "Uddevallas Östemalm", som en lärare uttryckte det. Därför har Uddevalla försökt rusta upp för att göra Uddevalla "attraktivare" med en fin gångpromenad. Men vad händer med Ljungskile? Det talas om att rusta upp massa, men inget händer... Satsa mer på oss! Helst av allt skulle man viljat ha en egen kommun, så hade det gått mycket bättre.

 Ljungskile - VI är bättre än vad ni tror!