Winner, TV-star and a life-and-death struggle!

I söndags begav jag mig och femton andra söderut, mot Skåne och Helsingborg. Syftet med resan var titta på fornlämningar. Nej, jag bara skoja... Såklart handlade det om att se fotboll mellan Helsingborgs IF och LSK. Jag och en del andra bredde ut sig i den halvfulla bussen, som skulle ta oss mot Helsingborg. Efter en halvseg resa var vi på plats i staden som Henke Larsson är Gud - Helsingborg.

Efter ett par varv i de smala kvarteren, med bussen, hittade vi äntligen till puben där vi skulle träffa någr
a HIF:are och snacka med inför matchen. Dessutom bytte vi halsdukar med varandra. Så numera hänger en LSK-halsduk i taket på en pub i Helsingborg, med massa andra lags halsdukar. De hade verkligen en jättesamling!
   Efter att ha hällt i sig en snabb cider, blev den en snabb gångmarch upp mot fotbollsarenan, Olympia. Vi skulle hämta våra flaggor i bussen, men märkte att den var låst så utan några såna artiklar gick vi in på arenan precis innan matchstart!

Vi tog plats på ena kortsidan och såg Helsingborg rulla boll och skapa ett par chaner, utan utdelning. Annars låg LSK bra i sina positioner och därför stod det också 0-0 efter första halvlek. Vi övertalade busschauffören och säkerhetsvakterna att gå ut och hämta våra flaggor och banderoller. Sedan när vi skulle sätta upp banderollerna märkte vi att väskan innehåll bara t-shirts.. Fel väska! Vi hade funderingar på att hänga upp massa sådana, men vi skippade det. Istället blev det bara flaggor.

Efter tio minuter in i andra halvlek bryter LSK igenom och Daryl Smylie skickar in 0-1. Total glädje utbryter hos oss och på LSK-spelarna på plan. Smylie pekar på oss och vi pekar tillbaka! Efter det var det en lång nervös kamp för att se LSK försvara sin ledning. Till slut är det klart - LSK chockvinner borta mot Henke & C.o!
Laget går mot oss och vi gör vågen tillsammans. Nöjda och glada lämnar vi arenan, men innan dess rasar det in sms till min mobils inkorg. De flesta skriver på detta sätt "Vad snygg du är i TV!" eller något liknande. Till och med min chef skickar ett sms till mig! Jag myser av belåtenhet och får senare reda på att de zoomat in mig en längre tid på TV4 Sport, som sände matchen.

Innan vi sätter oss i bussen träffar vi några LSK-supportrar från Danmark! Ja, ni läste rätt! Trevliga och sköna, som håller på rätt lag dessutom. Vi sätter oss på bussen och åker iväg, men hinner inte så långt förrän några från Helsingsborgs firma börjar hetsa mot oss och till slut kommer en sten som träffar bussen på sidan. Om stenen träffat en halv meter högre upp hade den träffat rutan där jag satt. Glad, belåten och lite skraj åker vi hemåt.

Fy vad mycket lättare det var att åka hem nu, än om det blivit förlust! Sedan är det inte fel att man hör från massa som sett mig på TV! Fast lite orolig blir man, eftersom jag inte sett det själv.Tänk om jag inte blev bra...

Stacey or sexy?

Vad konstigt det kan bli med låttexter och uttal. När man hör en låt kan vissa ord låta som något helt annat. I och för sig så kan det handla om att mina engelskakunskaper inte är de bästa eller att man tänker för snuskigt? Det är rätt skrämmande för ibland kan det verkligen låta som ett helt annat ord.

I låten That's Not My Name med The Ting Tings är textraden följande:
They call me 'hell'
They call me 'Stacey'
They call me 'her'
They call me 'Jane'
That's not my name

När jag hörde låten först tyckte jag de sa "sexy" istället för "Stacey". Men eftersom jag tyckte låten var bra så kollade jag upp texten och där stod det alltså "Stacey". Blev väldigt överaskad, men har hört låten igen och det kan vara både och. De kanske har skrivit så för att de ska uppfattas mer seriösa? Annars är det väl jag som är för snuskig... Döm själva:
http://www.youtube.com/watch?v=asK9fHbtZGs  

Jag har hittat en liknande sak hände när jag hörde When I grow up med Pussycat Dolls. Där är textraden följande:
When I grow up
I wanna see the world
Drive nice cars 
I wanna have Groupies


Där var jag tvärsäker på att man istället för "Groupies" sjöng "boobies". Men när jag kollade upp låttexten var det alltså fel. Så det kan gå! Men ni kanske tycker samma som jag? Kolla in den här: http://www.youtube.com/watch?v=asK9fHbtZGs

Hoppas ni håller till godo och lyssnar noga!


In the summertime the girls are hot!

Det känns som höst, fastän vi bara hunnit en bit in i augustimånad. Folk börjar klä på sig mer och det blir mörkare, kallare och man känner sig tröttare. Hoppas gör man alltid att det blir en liten värmebölja senare i höst, men man längtar ändå tillbaka till sommaren - den finaste tiden på året (när det är fint väder).

Det är inte bara vädret som gör en gladare, positivare och lockar fram ett extra snyggt leende. Det är också den tid på året då tjejerna är som hetast! Jag tänker då inte på att de kanske har feber. Istället tänker jag på den fina naturliga bruna färg man skaffat sig och inte någon solariebränna. Även kläderna man har på sig, som lockar fram mer hud att titta på. Speciellt nu i år när modet har varit väldigt snyggt (även herrmodet, för mig personligen).

Jag kan låta som en snuskgubbe som vill se "lättklädda damer", men det är INTE alls så jag menar. Det är inte i huvudsak på stränderna och badplatserna jag menar. Utan jag menar vad de små liven har på sig annars, på sta'n o.s.v. Det är riktigt läckert! Som kille är jag glad att få vara singel en sommar som denna så man kan spana ordentligt. Samtidigt hade det inte varit fel att ha en flickvän man verkligen kunde spana in.

Självklart gäller det inte alla tjejer, men jag tycker att oväntat många har klätt sig väldigt attraktivt i mina ögon. Man blir inte på sämre humör när solen lyser genom det solblekta håret..

Fast jag har hängt upp mig på en sak. Det har populärt med mycket färg nu i sommar, vilket jag gillar riktigt skarpt! Även sweatjackor i olika färger har varit populära (inget att säga mer än att det är snyggt). Men vissa tjejer som jag sett tar detta på för stort allvar! Det jag tänker på är när man bär en sweatjacka i alla möjliga färger, som inte alls passar ihop med varandra eller den som bär den. Man dra modet för långt, då kan det gå väldigt fel...

Annars är jag nöjd med er, flickor! Och såklart - västkustens tjejer är det bästa som finns!

Fotnot: Jag funderade länge och väl innan jag bestämde mig för att skriva detta. Men jag hoppas alla tjejer tar det på ett glatt sätt, annars har ni nog missuppfattat mig. Bilden ska vara en illustration över när jag spanar.

Drunk man like cheeseburgers?

Mitt jobb kan både vara långtråkigt, ensidig och ett sk. skitjobb, men ibland händer väldigt roliga saker. Oftast är de ganska interna saker inom själva arbetet, men i samband med Fjordfestivalen så fick jag höra en historia vad som hade hänt vid ett-tiden på natten på McDonald's i City.

En väldigt berusad man kommer in på McDoanld's. Ranglar fram mot disken och kommer efter vissa problem fram mot disken för att beställa. Inne i köket har man överproducerat så det står härliga till. Så småningom är mannen beredd att beställa.
Kassapersonal: - Hej!
Kunden: - ...Eeen ostbuurgaree..
Kassapersonal: - Jaha! Du menar "Double QP"!?
Kunden: - aaa, två stycken..
Kassapersonal: - Okej. Då kanske du vill ha en cheeseburgare också?
Kunden: - aa, två stycken..
Kassapersonal: - Var det bra så?
Kunden: - ..Eeen ostbuurgaree..
Kassapersonalen: - Jaha, en "Double QP" till!
Kunden: - aaa.... och en liten colaa!

Mannen betalade, men de övertalade senare att han skulle ta en stor cola. Dock vet jag inte om han åt upp sina fem hamburgare..

På tal om mitt jobb så kan jag berätta att vi sålt rekord som vanligt på sommaren. Men i år har vi slagit alla tiders rekord i Sverige på en månad! I juli månad sålde vi 400 tusen mer än det tidigare rekordet som var gammalt som gatan. Så är det om man är lite trevlig i kassan...