Party like a rockstar!

  
           2006                              2007                              2008


Förra veckan pågick Uddevallas största happening, nämligen Fjordfestivalen (23/7 - 26/7). I folkmun brukar man kalla Fjordfestivalen för "Fjorden" och det är också det öknamnet jag kommer använda i fortsättningen. Fjorden innebär öltält, langos, fulla fjortisar på sta'n och mediokra artister samt egenkomponerade band. Alltså mer eller mindre "inget vidare"! Det är istället på stadens klubbar/pubar man ska befinna sig dessa dagar. Där är det massvis med folk och fullt ös! Speciellt mycket fart är det på helgen, fredag och lördag. Därför är jag taktisk och tar alltid ledigt den helgen. Det har blivit till en tradition att gå ut både fredag och lördag. Nu var det alltså dags för tredje gången i rad! (Det ska sägas att jag brukar inte gå ut två dagar i rad i vanliga fall!). Nu har ni fått förutsättningarna, så nu kan vi gå in på årets Fjordhelg!

På fredagen samlades det vanliga gänget som förrut brukade gå ut tillsammans, men på sistone har det inte blivit det så då det alltid är några som inte kan. Men nu var vi alltså samlade och dessutom tog vi med oss två till. Vi körde en temakväll och temat var "schteekigt". Så man fick pallra på sig lite schtekiga kläder, fast dock vågade jag inte köra backslick då jag inte har så långt hår samt att alla andra har kort hår bland oss. Det var en mycket trevlig och behaglig förfest om man bortser från värmen som var lite för mycket... 
   Till slut var det dags att dra sig ner mot bussen, där raggandet började för några av oss (läs: singlarna). Väl inne i Uddevalla gick vi på sta'n och kolla på folk. Efter många om och men, bestämde vi oss för att gå in på området och kolla vad det hade att erbjuda. Men där var medelåldern 35+ så vi flydde illa kvickt! Istället gick vi till Guldsmedsgården, där var oväntat lite folk. Men ju längre tiden gick ju mer folk kom det och till slut blev det perfekt mängd.

Efter att fått i sig perfekt mängd alkohol gick jag och ett par ner till dansgolvet och börjat röja järnet! Folk började kolla på oss, som att "Vad håller de på med?". Men sådant kan man inte bry sig om, utan det är bara att ösa på mer! Efter ett par timmar försvann många av kompisarna, men jag och en till fortsatte vår vilda och blöta dansande! Kvällen avslutades på Mittemot GG, där en av mina polare tog en medhavd shot. Sedan bar det hemåt i bussen, där det var ett väldigt tjôt om "Räjjän Äir och Luke Skywalker"...

På lördagen åkte jag in helt själv för att möta upp en kompis. Efter att ha studerat sta'n gick vi in på Fjordområdet där vi körde en dyr förfest och kollade på folket. Vi satt mycket förmånligt då vi satt mittemellan dansbandstältet och discotältet, så man hade en musiksort i varje öra. Efter det gick vi ut på sta'n igen och mötte upp ett par andra kompisar som verkligen laddat upp till max! Efter lite kringelikrokar på sta'n kom vi till Trägår'n, där jag i kön blev lite konstigt behandlat av en annan okänd gäst. Först börjar han snacka med oss och sedan säger han till mig: "Jag är bara otrevlig mot de som ser överklassiga ut". Jaha, tänkte jag och nonchalerade honom. Väl inne på Trägår'n hälldes viss dryck ner och det blev mycket snack med massa känt folk, bland annat en allsvensk debutant!

När man väl var i form blev det dansgolvet. Men det varade inte länge. En mycket tragisk händelse inträffade nämligen! Jag upptäckte att jag tappat min mobil! Jag och mina kompisar började leta på dansgolvet och där jag varit den senaste halvtimmen.  Men inget napp! Dessutom försökte vi ringa till den, men dessvärre inget svar. Klockan började klämta mot stängning och vi gav upp och gick till Mittemot GG istället. Vi fortsatte att ringa till den och till slut svarade en kvinna. Det var från Trägårns bar och de hade fått in min mobil! Yippie! När jag hämtade den så frågade de hur den såg ut, då svarar jag såklart "svart"... Till slut rättar vi ändå ut det och jag får ut mobilen och går till bussen. Där är fullt med folk och jag får inte plats på bussen, utan får invänta en extrabuss.

Så var ännu en Fjordhelg avverkad och den blev helt klart lyckad i år också! Även om jag nu känner av den i ena höften...

Fotnot: Jag brukar inte skriva "dagboksanteckningar", men nu gör jag ett undantag.

Sammanfattning av de senaste veckorna

Som ni ser har uppdateringen varit lika med noll det senaste. Men lugn, jag har överlevt och härmed kommer också en liten sammanfattning. Men ni får nog vara uppmärksamma på att de här avbrotten kommer komma. Det har varit rätt mycket det senaste plus att jag inte hittat lusten riktigt.

Smoen - show some skills on dancefloor
Förrförra helgen var jag på träningsläger med LSK:s juniorer (där jag hjälper till som tränare) i Smögen. Underbart väder, härliga människor och bara njutning! Förutom träning kunde vi uppleva Smögen och allt vad det innebär. Dessutom får man som tränare busa lite med spelare. T.ex. genom att gömma plattångar eller att byta ut vodka mot vatten...
Men det som greppade mig mest var Smögens uteliv. Okej, jag har varit där innan. Men bara i samband med studenten (fyra gånger) och då är det ganska väntat att det festas hårt. Men nu var det inget speciellt i själva Smögen. Dessutom var det Båstadveckan och Baden i Kungshamn hade öppet. Trots det smet man in gratis på klubbar där inträdet var 100 spänn och där inne var det underbart! Efter att ha hojtat ett par gånger på Captain Morgan drogs det vidare till ett riktigt inneställe, där musiken var så otroligt skön och om jag hade varit där med ett bättre "dansgäng" så hade det svängts till sent in på småtimmarna! 

Strafförlust mot 08:or
Vecken efter träningslägret var det dags för årets Gothia Cup, där vi hade ett lag med. Resultaten var blandade och vi spelade egentligen bara en bra match i hela turneringen och då vann vi med 8-0. Trots det gick vi vidare som gruppetta. Först gick vi vidare efter straffar mot Tuve och efter det mötte vi Märsta, som efter ett straffdrama (där vår "stjärna" missade sista straffen när alla satt sina) kunde vinna.
Men det är inte själva matcherna som sitter på näthinnan. Det är istället min kollega Bo Wålemarks, som har en egen staty i Ljungskile, kommentarer. Exempelvis så kommer det fram en engelsman och frågar hur bra ett lag vi mött är och om hur de ska spela. Bo fäller då kommentaren "You have a good chans to vinna!".

Räkfrossa
I början av månaden var jag tillsammans nere med familjen på restuarangen Lyckorna Brygga, som ligger precis nedanför mitt hus. Där var det räkfrossa och Cornelis-kväll. Cornelis är helt okej, men det som gjorde kvällen var frosseriet i räkor! Det var så extremt gott och mysigt att sitta där i snacka, lyssna på musik och stoppa in obegränsat med räkor. Detta är absolut något jag skulle vilja göra med ett gäng kompisar! Det är riktigt chill'o'grill!

Panik!
Just nu känner jag lite smått panik! Hösten börjar närma sig nämligen! "Vadå?"  tänker ni. Det är väl ingen fara med det! Jo, det är det ska jag få tala om! Det innebär nämligen hur mina framtidsplaner kommer se ut framöver. Jag har nu ett jobb som jag inte vill stanna på i höst eller en längre tid. Det är inte fel på personalen som jobbar där och numera funkar dessutom min lön också. Det är bara det att jag stör mig på arbetstiderna, ensidigheten och själva "skitjobbsstatusen". Därför söker jag jobb till hösten, men nu i semestertider så är det svårt att kunna få några intervjuer eller något besked inför framtiden. Det är bara att hoppas att det löser sig till hösten, annars ändras mina framtidsplaner drastiskt! Annars har vi rätt roligt på jobbet med allt från försäljningsrekord till att låsa toalettdörrar utan att alla känner till det..
"Allting kommer lösa sig och bli bättre igen. Om du har pengar i fickan eller ett ess i din ärm."

Bönderna från kusten fick bort råttorna
Såklart kan jag inte hålla mig borta från fotbollen. Nu blir det väldigt mycket fotboll hela tiden på bloggen, men ni "vanliga människor" får ha överseende för det är mitt största intresse. I alla fall, igår spelade LSK mot storlaget AIK från Solna. Matchen var jämn och LSK stod upp förvånansvärt bra. Trots det tog AIK ledningen och ledde i halvtid. I andra rivstartade LSK och kvitterade också omgående. I slutet av matchen ordnade också den gamle räven, Jörgen Wålemark, straff. Fram kliver "Snygg-Rickey" och fixar segern genom sin straff. Ännu en gång visar det lilla laget att man kan slå de gamla storlagen. Denna gången hade jag ändå en känsla av att det kunde gå oväntat bra!
Efter matchen blev det ett väldigt efterfestande och när nästan halva laget senare på kvällen kommer blir det helvilt och peacetecknen används oändligt mycket denna kvällen. Man börjar ju undra lite om något mer seniorlag på elitnivå festar med fansen efter en vanlig match.. Om det är någon som känner till om det sker får ni gärna höra av er.

LSK-seger mot AIK