Missing link

Jag är medveten att jag inte är någon modeguru, men däremot vet jag vad jag tycker är mer eller mindre passande. Visst finns det kläder och personer som vill sticka ut bara för sakens skull, men handlar det inte om att känna att man klär sig i något man gillar och passar i? Fler och fler letar efter en identitet för att synas. Räcker det inte att vara sig själv och på det sättet sticka ut eller inte sticka ut? På senare tid har jag blivit alldeles rasande (nej det har jag inte, men det låter roligare) när jag sett främst nyhetsrapporterande personer i främst TV4 bära upp kläder som verkligen inte matchar eller bryter av på ett snyggt sätt. Det verkar inte som om personerna själva känner sig trygga och bekväma i det de bär.

När jag väljer kläder tar jag på mig det jag tycker är snyggt. Men man har ju byggt upp vissa ramar att gå efter, vilket betyder att kläderna ska kombineras på ett bra sätt för att bryta av och inte skära sig. Utefter de ramarna passar jag i det mesta, eftersom jag går efter devisen "allt klär en snygg"... Visst finns det kläder jag inte klär i, men jag har ändå kunskapen att veta vad jag inte bör placera på min kropp.

Åter till det här med kombination. Jag tycker att man bör tänka på att mer eller mindre bryta av kläder, i alla fall när det gäller kläder med mycket färg. Allt för att inte alla kläder ska växa ihop och bli mer obetydande. Ett visst mode verkar köra med en odynamisk kombination, t.ex. vit slips, vit skjorta och vit kavaj. Det är verkligen inget jag förespråkar eller hade tagit på sig. Bilden här intill visar på ett typexempel av detta då både slipsen och skortan är i samma färger. Jag undrar vad märket "Junk de luxe" vill få fram med denna kombinationen...

Själv uppmanar jag folket till att välja det de själva anser är snyggt, bekvämt och passande. Visst kan man inspireras, bara man själv gillar det och känner sig bekväm med det.

- När jag skriver såna saker brukar personer i min närhet tycka olika och klä sig på det viset..