En premiär, enkla förhållanden och en slarvig pojke

Bloggens första lista är här! Här kommer jag varje vecka presentera en liten lista, där saker som präglat min vecka uppdagas och utvecklas. Jag kommer inte ha någon rangordning, men första hitta både positiva och negativa saker.
Men nu, till listan!


- Det vankas premiär i den lilla orten Ljungskile
För de oinsatta börjar nu i helgen Sveriges högsta serie i fotboll, Allsvenskan. I år gör Ljungskile SK comeback i fotbollens finrum efter elva års väntan. Det är något speciellt! I Allsvenskan är man vana vid att lag från större orter som Stockholm, Göteborg och Malmö harvar. Men nu är det lilla Ljungskile med drygt 3000 invånare. Men hur kommer det sig att ett lag från en så liten ort kan slåss med de stora elefanterna? Jo, i orten och hos ortens befolkning finns en vilja, en anda, en kärlek, ett hopp och en tro på vad man vill och gör. Det smittar såklart av sig på fotbollslaget. På måndag kväll, klockan 19.00, tar man sig an klassiska Bajen (Hammarby IF) i seriepremiären. Trycket på biljetter är högt och om det blir hyfsat väder blir det nog mellan 5-6000. Arbetet med att få en spelbar plan, sätta upp läktare, reklamskyltar är i full gång och man jobbar ständigt för att få Starke Arvid Arena till en arena där man kan spela Allsvensk fotboll på måndag. I torsdags var jag själv med och skottade bort snö från planen, som är det som mest ställt till planerna för klubben. Idag (lördag) var jag uppe vid två-tiden och fortfarande arbetade man lika hårt! Det är stort och det är fint av de som ställer upp så händerna blöder!
Hoppas resultatet går med klubben också!

- Lärdom tack vare enkla förhållanden
För de som inte visste det så hjälper jag till som ledare för LSK:s TipsElitlag. I år har många nya kommit till laget och alla kan inte alla fullt ut, därför åkte vi inte på vilket träningsläger som helst. På torsdag hade vi först en träning och sedan hjälpte vi till med arenan, sedan begav vi oss upp mot Dalsland. Där väntade en helt ny "värld" för vissa av spelarna. Vardag med elektronik, datorer, mobiler och storstadsliv bytes mot lägereld, matlagande, eldvakter och en hel del aktiviteter. Aktiveteterna bestod av olika samarbetsövningar för att få gruppen tightare och mer samarbetsvillig. Övningarna gjorde underverk på spelarna och man verkligen såg att de utvecklades och vågade senare också ta för sig och kommunicera på ett imponerande sätt. Man lärde samtidigt att lära känna varandra och leva tillsammans.
Det kan bli ett riktigt roligt år, även på planen!

- Varför ska vissa personer vara så slarviga?
Lägret var en stor upplevelse, men allt har en baksida också. Dessvärre var det jag som stod för en tabbe. När vi åt lunch kom jag på det: "Var är bilnyckeln? Den är BORTA!". Jag blev helt skakis! Jag hade nämligen kört en av minibussarna för att komma ut till lägret. Sedan hade jag lagt nyckeln i fickan, men i samma ficka hade jag också min kamera. Det hade inte varit några problem om jag inte använde kameran flitigt när vi utförde övningarna. Men det gjorde jag. Därför hade antagligen nyckeln åkt ut när jag använde kameran. Men jag hade en ofattbar tur och kunde hitta nyckeln ganska omgående där jag trodde jag tappat den. Det är ändå så typiskt mig att tappa viktiga saker. Det har hänt förrut och kommer antagligen hända igen. Tyvärr!


Bloggens första lista har härmed gjorts. På detta viset kommer det att fortgå. Hoppas det är för belåtenhet för besökare!


Nästan perfekt

Finns det något som är perfekt? Eller ska man helt enkelt skrota hela begreppet. Vadå, tänker ni. "Det är klart något kan vara perfekt". Men kan det verkligen vara det? Tänk efter. Betydelsen av perfekt är ju att inget kan vara bättre. T.ex. "Soppan som du gjorde var helt perfekt!". Då menar man att den inte kunnat vara bättre...
Men tänk om man smakar en ännu "perfektare" soppa. Då var den soppan man tidigare åt inte helt perfekt ändå.
 
Ändå är man ute efter "det perfekta". Men om det inte finns kan man inte komma fram mot sitt mål. Ändå är man ute efter "det perfekta". Eftersträvan av något som inte kan bli bättre är något vi alla tänker på även om alla inte har olika smak vad just de tycker är perfekt. Perfekt för en person kan vara mediokert för en annan. Det är ett tydligt tecken på att man inte kan sätta fingret på vad som är perfekt generellt.

Något som de flesta eftersträvar är "den perfekta partnern". Man ska både ha ett utseende som är perfekt, ha en personlighet som är perfekt... ja, kort sett -  ALLT ska vara perfekt! Men att hitta en perfekt går inte helt enkelt. Alla människor har fel och bristor. Man är ju inte mer än människa. Därför ska man inte eftersträva att hitta "den perfekta partnern", utan en partner som passar en och de felen man ser är något man kan leva med. Annars är man i förhållanden ofta ute efter just det - att hitta fel. Ständigt hitta fel för att få veta om personen är "tillräcklig för mig". Om man gör det kommer man inte ha några längre förhållanden.

Något jag länge eftersträvat är när jag spelar fotbollsmatcher är att göra den perfekta matchen. Jag brukar jämnföra mellan halvlekarna och det är alltid någon halvlek som är bättre än den andra. Därför blir jag inte helt nöjd med prestationerna. Jag vet att om jag gjort en bra halvlek och en hyfsad så är det ingen perfekt match. Istället får man vara glad för de sakerna man gör bra och att misstagen man gör, för det kommer alltid misstag, blir så få som möjligt.

Nästan perfekt är nog ett uttryck man skulle använda istället för perfekt, då ordet "nästan" gör att det finns något som är ännu mer perfektare. Uttycket kommer från en favoritartist för mig: Lars Winnerbäck. Han har gjort en låt som heter just "Nästan perfekt" och som handlar om att allt är som vanligt, alltså "nästan perfekt".
Det är nog många som inte har det så bra på något vis och som anser att en vanlig människas liv är perfekt. Så olika det kan vara, men aldrig perfekt! Bara nästan perfekt!
Glöm inte det!

Tippning av Allsvenskan 2008

Här kommer min tippning av Allsvenskan 2008. Jag kommer dock inte ge några kommentarer utan det här är vad jag tror.

1. IFK Göteborg
2. Helsingborgs IF
3. Hammarby IF
4. Kalmar FF
5. IF Elfsborg
6. Malmö FF
7. AIK
8. Djurgårdens IF
9. Gefle IF
10. Halmstads BK
11. IFK Norrköping
12. GIF Sundsvall
13. Trelleborgs FF
________________
14. Ljungskile SK
_________________
15.GAIS
16. Örebro SK

Hey little world

Efter allmän begäran har tanken slagit mig ännu en gång; man kanske skulle starta en blogg. Varför jag skriver "igen" är för att jag hade en blogg i april 2006, men jag tröttnade... Det är också den gamla adressen jag använder mig av om någon undrade det. Nog om det.

Jag hittade gnistan igen genom att tänka till vad jag ville ha på bloggen och nu har jag goda idéer och ramar för vad jag ska begränsa mig till. Dessa tre punkter kommer jag mestadels begränsa mig till:

- Minnen.
Här kommer jag beskriva minnen som jag gillar eller har varit stort för mig.

- Krönikor.
Krönikor tycker jag är roligt och gillar att tycka om sånt jag gillar. Mycket känsla utlovas i vissa inlägg.

- Veckolista.
Varje vecka presenterar jag en lista där jag aningen kan risa en rosa.

Jag hoppas detta kommer göra att min blogg blir roligare att läsa för alla, oavsett intresse. Jag ska försöka att begränsa inläggens storlek, men vi får se med det. Välkomna!