Låtarna i sommar

Just nu lyssnar jag mycket på de nedanstående låtarna här. Varför det är så många låtar på skånska kan jag inte förklara. Ber om ursäkt om ni tar illa upp. Många av de passar i sommar och det gäller bara att inte lyssnar sönder de...

 
Familjen - Det snurrar i min skalle


Florence Valentin - Pokerkväll i Vårby Gård

 
Markus Krunegård - Jag är en vampyr

 
Kristian Anttila - Smutser


Shaggy - Feel the rush

 
Kate Ryan - Ella Elle L'a

Blond talang, "Ballong-farbrorn" och sänk förhoppningarna!

Här kommer den senaste listan om senaste händelser och tankar.

- Den blonda talangen.
Min förra lagkamrat, skolkamrat samt vän, Erik Lund, är kanske inte bekant för alla sporthatare. Därför kommer en liten sammanfattning:
Redan på skolgården var Erik Lund kung! Hans teknik var redan i unga år utöver det vanliga, mycket han kanske tackar pappa Henrik för? Han fick i tidiga år spela med de äldre årskullarna och när han var med sin egen och min kull (född 88) var han outstanding! Varje gång vår kull nådde någon framgång var alltid Lund med. Även i distriktslaget var han en dirigent samt när han var med Kungshamn i Dana Cup. Den gången kom Kungshamn tvåa och om jag inte minns fel blev Lund utvisad i finalen...
Innan talangen fyllt 15 år fick engelsmannen och tillika LSK-tränaren upp ögonen för guldkornet i juniorverksamheten och skickade iväg honom för att provspela med Premier League-klubben Aston Villa. Samma år fick han göra sin debut. Han fortsatte sina provspel hos Aston Villa och på våren 2005 rapporterades det att han skulle bli ungdomsproffs i Villa till sommaren. Under tiden gjorde han sporadiska inhop hos LSK i SuperEttan. I Aston Villa har han varit sedan dess och utvecklingen har gått framåt. Han har spelat med deras J18-lag samt deras Reservlag, där han blev ordinarie det senaste året. Han har även gjort en träningsmatch med a-laget, så fotbollskarriären flyter på hos Erik. 

Nu är det på det viset att han skaffat sig agent samt skrivit på ett två-årskontrakt med Aston Villa. Trots det uppvaktar både LSK och Blåvitt honom. Blåvitt är såpass intresserade att man inbjudit honom för provspel i två veckor. Deras tränare verkar dessutom vara rätt sugna på att värva honom och Lund själv har ju haft ett minst sagt gott öga för de blåvita. Fast det spekuleras om att Blåvitt får hosta upp 1 miljon för att lösa kontraktet på den blonda talangen i Aston Villa.
Men här är kanske bilden som får alla blåvita supportrar att sätta i halsen?
Erik Lund står i GAIS-klacken. Den värsta tänkbara bilden för ett Blåvitt-fan!
FOTO: Magnus Lund, http://blogg.aftonbladet.se/8368/

- Ballongmannen.

Här om dagen när jag jobbade fick jag tilldelat mig b-uppgiften "ballonger", som innebär att när man är klar med ordinarie arbetsuppgifter ska blåsa upp ballonger och dela ut till barn och andra omogna människor. När väl jag blåst upp ett gäng ballonger samlade jag krafter för att gå ut till den allmäna skaran i lobbyn. Direkt när jag kom med ballongerna kom barn springandes från alla håll och kanter. Jag i min tur satte mig på knä och började dela ut ballongerna. I kasslinjen var leendena breda av det jag gjorde. Jag kom att tänka på att "så här populär har jag aldrig varit.." Detta sa jag även till en kollega och tillika arbetskamrat. Varpå hon svarar "Nä, inte bland så unga pojkar och flickor!". 
Men jag får nog rätta henne: Så populär har jag aldrig varit innan och populär vet jag inte om jag någonsin vart faktiskt. Men som "Ballong-farbrorn" växte självförtroendet explotionsartat. 
På tal om farbror, så har jag fått reda på att jag ska bli farbror - igen!
 
- Sparka "de höga förhoppningarna"!
När Sverige åkte ur EM i fotboll var man rätt sugen på att säga "hate to say I told you so". Som ni kanske sett tidigare här på bloggen har jag sågat medias upptrissning av Svenska fotbollslandslagets chanser i EM. Efter segern över Grekland blåste media upp det som att Sverige kunde gå hela vägen och vinna hela EM. Sverige kan aldrig motsvara de förväntningarna som ställdes på de under detta mästerskap! Låt de vara underdogs där de trivs som bäst!
Nu har många viljat se Lars Lagerbäcks avgång. Jag vill inte uttala mig om det är rätt eller fel. De två lag, Ryssland och Spanien, som gick vidare från vår grupp gick ju till samma semifinal där Spanien slog ut Ryssland med 3-0. Spanien i final och Ryssland delad trea. Kanske inte var så illa ändå?

Bekräftelse

Alla söker bekräftelse, så är det bara! Sedan är det inte alla som behöver lika mycket bekräftelse som andra. Det beror ibland på mognad och ålder. T.ex. vissa ungdomar i de tidiga tonåren kan göra vadsomhelst för att få bekräftelse. När man är barn är man också beroende av mycket bekräftelse, annars visar man sitt missnöje genom att bli ledsen. Det handlar inte bara om unga människor, även äldre människor gillar att få bekräftelse.
Man vill att personer i sin närhet ska belöna med bekräftelse när man gjort något bra eller bara finns till. Att tonårsungdomar nästan gör vadsomhelst för att få bekräftelse beror troligtvis på att man i den åldern är orolig och inte har stora erfarenheter från vuxenlivet som är runt hörnet.

Själv gillar jag också att få bekräftelse, men det är solklart mycket roligare att få det från folk man känner och verkligen menar det än någon man aldrig träffat eller snackat med innan som skriver en kommentar på bilddagboken.
Men jag tror att om man inte var beroende av bekräftelse skulle man inte bry sig lika mycket om sitt utseende och inte skriva bloggar om vad man gör på dagen eller ladda upp massa bilder på sig själv på nätet etc. Kändisar som går utför brukar också göra något annorlunda eller uppseendeväckande för att få bekräftelse. Detsamma gäller C-kändisarna i dokusåporna...

Fast mycket handlar om självförtroende, tror jag. Om man har ett enastående självförtroende är man inte lika beroende av bekräftelse för man vet redan att man är så bra och på topp! Å andra sidan har troligtvis man fått det självförtroendet från att man fått mycket bekräftelse innan.
Så nu vet man hur man ska uppfostra sina barn! ;-)


Nya tider nu, för kraftiga vindar och gulblå

Här kommer den senaste listan om senaste händelser och tankar.

- Dessa nya studenter.
Så här ett år efter man själv tog studenten så skulle man återigen stå vid sidan av och vara avundsjuka på alla Uddevallas nya studenter. Dock tyckte jag inte det var samma glädje och fint som det var när jag tog studenten. För det första såg många studenter inte så glada ut som man kan förvänta sig av dem. Vissa var för berusade för att veta vad man var med om. Dessutom var årets studenttåg ner mot torget väldigt osammanhängande, vilket mest är tråkigt för de som kollar på.
Dagen efter studenten bar det, för fjärde året i rad, av till fiskesamhället Smögen. Allt var upplagt för fest, med fint väder och allt! Men var var allt folk? Det verkade som om Smögen kommer bli utraderat som "dagen efter studenten-firande". Men framåt kvällskvisten kom ändå en hel del folk, även om man kände sig rätt gammal. Det blev trots allt en rätt rolig kväll, dock utan svängande på dansgolv. 
Dock så störde jag mig oerhört på en sak. En större del av Östrabos studenter drog igång "Hata Agneberg"... Inget direkt svar fick de tillbaka och det gjorde mig stolt som fd. Agnebergselev. Men varför dra igång en sådan ramsa? På studenten tycker jag att alla studenter ska vara som kungar och drottningar och ingen ska klanka ner på någon annan. Men det förvånar mig inte att Östraboelever drar igång något sådant. På Agneberg hade vi under mina dagar en väldigt gó och fin stämning!

Instick: Rolig incident på kvällen var när en student puttade till mig lite lätt och sjöng "Vad tycker vi om ettor och tvåor?...". Jag skrattar till lite och säger "Jag har redan gått ur", varpå studenten säger "Men.. jahaaa!".  

- Mössan av.
Ni som är boendes på västkusten och befunnit er nära havet har kanske märkt att det blåst en del de senaste dagarna. Igår kom jag hem efter en shoppingrunda och skulle ta hand om posten. Det var bara det att när jag var fullastad med post i båda armarna kom det en ordentlig vindpust som blåste av mig min keps. Jag fick löpa vidare efter kepsen och om jag hade sett mig själv hade det sett ut som en klassisk filmscen när man försöker plocka upp något, men det bara blåser vidare hela tiden. Till slut fick jag tag i kepsen.
Senare på eftermiddagen skulle jag åka en sväng, till Stenungsund, för att hämta ut mina linser. Först fick jag stå i en fin lång kö och när man väl kommit in till torget såg det ut som om alla affärer var stängda. Jag struntade i det och gick mot Synsam-butiken. Jag kom in och sade att jag skulle hämta mina linser. Kassörskan frågade om jag hade kontanter, vilket gjorde mig lite konfunderad och jag frågade då om de inte tog kort. Men då sa hon lite irriterat att det var strömavbrott i alla butiker. Så jag fick snopet åka hem igen, utan några linser... 

- Kräv inte för mycket nu.
Även ni som inte är sport/fotbollsintresserade har kanske hört att Sverige mötte regerande mästarna Grekland igår. För första gången detta EM-slutspel vaknade jag till. När jag såg de otroligt fokuserade ögonen på "Chippen", blev jag jätteladdad själv! Sedan när man hör den svenska klacken sjunga nationalsången... Fy rackarns bananer vad man rös! Sverige spelade riktigt bra, men Grekland var å andra sidan helt värdelösa (kanske Sveriges verk). Men det var skönt med en vinst. Men att nu gå ut, som vissa gör, och säga att vi ska vinna hela EM tror jag inte på. Man måste vara ödmjuka, vi är trots allt bara Sverige.