Back in the days

Man sitter och kollar tillbaka på gamla bilder. Man blir lätt nostalgisk när man tittar på bilder från GG18 och den svunna tiden. Det var då när man levde som kungen bör och fem lakritsshots kostade 99 kronor. Det jag skriver handlar om när 88:orna ploppade upp som 18-åringar och höll hög nivå på nattklubben Guldsmedsgården i Uddevalla. Tillsammans med det äldre gardet som fortfarande höll låda på stället blandades folket och stämningen var på topp! Minnena haglar när man tänker tillbaka på den tiden. Det var en klassisk tid där onsdagar var omnämnda som riktiga "lilllördagar" - som sig bör! Det var där jag tog mina första trippande danssteg på ett dansgolv och jobbade mig sedan upp så att GG18-kvällarna blev dansanta, vilda och blöta fester. Det var här man träffa folket man såg i skolan. Det var något speciellt, det var något utöver det extra!

Crasch! En bit in på "89:ornas GG18-år" är stämningen på nedåtfall och det kommer utgångar som inte riktigt håller det gemytliga GG18-kvalitéen. Överlag håller GG fortfarande en bra och härlig nivå, men i enskilda fall går det nedåt. Lakritsshotserbjudandet tas bort och även Happy Hour-erbjudanden där man på den klassiska tiden kunde inhandla nästan obegränsat med cider och i princip sitta i Mini-VIPen resten av kvällen.

Crasch! Fallet blir enormt när man ser 90:erna ramla in på nattklubben ute efter dricka mest. Visst finns det undantag, utomordentliga sådana. Men mogenheten och den goda stämningen är som bortblåst. Onsdagarna är inte längre speciella då nattklubben är öppen för alla åldrar på fredagarna och det är då folket ramlar in. Ingen speciell höjning av nivå händer när 91:orna kommer in. När sedan GG får det oväntade beskedet att man är tvungna att stänga igen var det slut på en speciell era - på sätt och vis bra.

Men (!), ryktena går och nu säger ett tufft rykte att GG är påväg tillbaka. Dock i andra former. Ägaren av en restaurang i Uddevalla har köpt klubben, men kommer göra byggnationer och bland annat anlägga en pianobar. Åldergränsen kommer höjas betydligt till 25 (?) och tanken är att man ska konkurrera med Mortens. Det är inte speciellt smarta drag skulle jag tro. De trogna Mortensbesökarna släpper inte det stället i första hand och definitivt inte till förmån för ett ställe där man hängde i slutet av tonåren. Man tycker nästan synd om 90:orna, 91:orna samt de yngre kullarna som går miste om vad GG18 verkligen var. I framtiden får man luta sina hopp mot Harrys och på sommaren Trägårn. Visst finns det alternativ utanför Uddevalla, men för en bekväm rackare är inte det optimalt.

Det känns som man blivit gammal och därför kan jag bara uttrycka det på ett sätt: Det var bättre förr!
Fast jag är trots allt inte så gammal så jag ställer upp i Ensam mamma söker..
   Nu kan det nog mycket väl bli Mortens många gånger om när det handlar om utgångar i tråkiga Uddevalla. Dock bara besökt den krogen en gång, men det lovade gott och dessutom kan man ju hänga där tills man kommer upp i 80 årsåldern...

  

Kommentarer
Postat av: sara

ååh du har börjat blogga igen! :)

snygg david är med sitt långa hår hehe, lite ovant att se honom så nu :) kram på dig!

Postat av: Caroline, LINA FRANKღ

jajamensan! Ja då tackar jag återigen :)

2009-06-28 @ 16:57:55
URL: http://carolinefrank.blogg.se/
Postat av: Anonym

alltid lika kul o läsa din blogg povel

2009-07-08 @ 22:33:12
URL: http://corneliafriman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback