If you are what you say you are - A superstar

Det är inte ofta jag besöker Dagens Industris hemsida, men tack vare att man har en ekonomi-intresserad fick jag upp ögonen för en speciell artikel. Inte helt otippat är det fotbollsrelaterat och denna gången handlade det om Zlatan Ibrahimovic och hans sambos, Helena Seger, villa i Malmö. För er som inte är bevandrade om det husköpet som paret Ibrahimovic/Seger gjorde kan jag ge en kort sammanfattning av det hela.
En dag kom Zlatan och knackade på ett hus i Malmö och sade att han köpte huset för 30 miljoner kronor. Det var inget mer snack med det, utan Zlatan pengade upp och fick villan för den summan. Villan köptes tidigare för 8 miljoner kronor.

Nu håller Interstjärnan på att totalrenovera huset. Den totala summan för det blir inte obekant 30 miljoner. Tilläggas bör att han bor till vardags i Milano och det är ytterst sällan han bor i Sverige eller Malmö.
Man kan ju undra vad det är för något pengarna går åt till. Bland annat handlar det om ett badkar pryd med natursten som kanter till den nätta summan av 250 tusen. Dessutom en swimmingpool i trädgården i mosaik och en garage med tillgång till fyra bilar - garaget värde är uppemot en miljon.

Det bästa är ändå kommentarerna (146 st) artikeln gett:

"Bara att gratulera grabben...ett badkar för 250 ptas ...spelar roll, det tjänar han ju på en straff."

"Det är ju ändå bara pengar. Det tar han med en klackspark. Här ser vi någon som ändå gör något för att hålla hjulen igång. Jag såg från matchen senast att han har högt ställda mål."

"Bara för att man är bra på fotboll, så är man ju inte en bra affärsman. Men det drabbar ju ingen fattig..."

"Inte kul artikel DI eftersom ni inte har bilder! Bjud honom och frugan på McDonalds och mitt under BigMac-ken bjuder ni in er själva och fotograferar lite! Akta så han inte sätter burgaren i halsen bara så frugan stämmer er! "

"För honom. Bara att gratulera. Men hade han varit en företagare så hade media spottat på honom, kallat honom girig och vänstern hade demonstrerat utanför.
Tyvärr så är det så i dagens Sverige."

"Det ligger i människans natur att spendera pengarna omdömeslös när man har gott om den vara, inget som är unik för denna fotbollspelare. Han lever livet och är nöjd med sin tillvaro, vad mer kan en man begära?"

"Dålig "value for the money" måste jag säga. För 30 miljoner i lilleputtlandet Sverige hade jag inte förväntat mig något annat än ett palats på 1000 kvm med romerskt bad i marmor, tennisbana och stor utomhuspool i mosaik med anslutande bubbelpool."

"Det är väl bra att han renoverar upp villan,vem vil inte bo modernt. Han har ju ekonomi NU. Hoppas den räckar även i framtiden. Det kommer hårda ekonomiska tider. Men i Rosengård är de fostrade pojkarna. Bra Zlatan, ingen klackar som DU."

"Man kan ju diskutera vad som är galet. Är det renoveringen eller att han tjänar så väldigt mycket pengar? Renoveringen i sig är väl inte så galen om man sätter det i relation till vad han tjänar. Han lär ju knappast behöva belåna kåken, vilket de flesta av oss andra som till och med har gått ut grundskolan gör."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback